Search here...
TOP
Blog Mallorca

5x de mooiste stranden in zuidoost Mallorca

mooiste stranden in zuidoost Mallorca

Op zoek naar de mooiste stranden in zuidoost Mallorca? I got your back. Ik verblijf inmiddels al een aardige tijd op Mallorca, maar ik heb nog steeds niet alle stranden bezocht. Niet zo gek, want het zijn er nogal wat! Toch heb ik ‘mijn buurtje’ in het zuidoosten inmiddels aardig verkend.

Mijn mooiste stranden in zuidoost Mallorca top 5:

1. Strand Es Trenc / Ses Covetes

 • Soort strand: Langgerekt zandstrand (langzaam aflopend)
 • Voorzieningen: Beperkt (alleen Restaurant Es Trenc)
 • Parkeren: Bij de Public Parking Es Trenc (€7 voor een dag) of in Ses Covetes (wees er in de zomer vroeg bij voor een plekje, anders moet je een flink eind lopen)
 • Loopafstand: Zowel vanaf de Public Parking als vanaf Ses Covetes een paar honderd meter lopen                                                      

We trappen af met mijn all-time favoriet! Es Trenc is wat mij betreft het mooiste strand op heel Mallorca. Je vindt een 2 kilometer lang strand langs een ongerepte kust. Gelukkig blijft dit voorlopig zo, Es Trenc ligt namelijk in een natuurpark. Het zand is Caribisch wit en het water is azuurblauw. Paradise!    
              Langs het strand vind je geen hotels of resorts. Zelfs geen beach clubs. En dat is précies waarom in dit zo’n heerlijk strand vind. Ultieme strand hack: ga op tijd en je hebt dit paradijselijke strand voor jezelf (niet verder vertellen he).

Tip: Bezoek de relaxte Bar Esperanza in Ses Covetes voor een (betaalbare) laidback lunch of sundowner. Bij S’Embat vind je de leukste concerten in de zomer. Gezellig met de locals, zoals ik. 😉

mooiste stranden in zuidoost Mallorca - Es trenc
Paradise strand Es Trenc
mooiste stranden in zuidoost Mallorca - Cala marmols
Cala Marmols

2. Cala Marmols

De afgelegen, maar prachtig Cala Marmols is alleen te voet of per boot bereikbaar. Je loopt vanaf Cap Salines een ruim uur over een wandelpad langs de kust naar deze ‘marmeren baai’. Eenmaal aangekomen vind je een idyllisch strand, omringd met ruige kliffen. Wat een droom! In de zomer liggen hier vaak boten, maar het strand zelf is meestal niet heel druk. Houd er rekening mee dat het wandelpad in de volle zon ligt, dus wees voorbereid.

Tip: Loop de andere kant op vanaf Cap Salines (ongeveer 20 minuten) en je komt bij een het lokale strandje El Caragol. Niet het mooiste strand, wel buiten de massa’s.  

3. Cala Mondragó

 • Soort strand: Verschillende zandstrandjes
 • Voorzieningen: Ja
 • Loopafstand: Minimaal 650m (van de P naar Cala Mondragó)
 • Parkeren: Bij Parking Mondrago (€5 p/dag)

Wandel, zwem en geniet in natuurpark Mondrago. Hoewel ook deze stranden vrij populair zijn, vind ik het leuke van Mondragó dat je hier ook verschillende (korte) wandelingen kunt maken. Met uitzicht op zee! Dit mooie stukje natuur is zeker een bezoekje waard. Helemaal als je hier bent in het laagseizoen.

mooiste stranden in zuidoost Mallorca - mondrago
Cala Mondrago
mooiste stranden in zuidoost Mallorca - cala pi
Cala Pi

4. Cala Pi

 • Soort strand: Zandstrand (langzaam aflopend) met kliffen
 • Voorzieningen: Veel restaurantjes en barretjes in de buurt
 • Loopafstand: Niet ver (afhankelijk van de drukte), je loopt een paar lange trappen af om bij het strand te komen
 • Parkeren: Bij Cala Pi

Jurassic Park meets Blue Lagoon! Ondanks dat Cala Pi meestal net iets te druk is naar mijn zin, mag hij niet op dit lijstje ontbreken. Over pittoreske baaien gesproken. Tussen de naaldbomen en rotsen vind je een ruim zandstrand. Het strand is vrij toegankelijk en ligt naast het ‘dorpje’ Cala Pi, waar veel hotels en restaurants te vinden zijn. Cala Pi is populair, maar wel echt een plaatje.

Tip: Loop langs de vissershuisjes van Cala Pi de trap omhoog en wandel naar het wonderschone minibaaitje Cala Beltrán wat op ongeveer een half uur lopen verstopt ligt. Thank me later.

5. Cala Brafi

 • Soort strand: Weinig zand, veel rotsen
 • Voorzieningen: Nee
 • Loopafstand: Zo’n 10 minuten over een pad (let op, vrij rotsachtig!)
 • Parkeren: Ik parkeerde bij Carrer del Mascarell

Ja maar, heb je dan als local niet nog een geheime parel voor mij? Vooruit. Onontdekt kan ik hem niet noemen, maar Cala Brafi is wél een heel fijn, klein en knus baaitje buiten de mensenmassa’s. Enjoy!  

mooiste stranden in zuidoost Mallorca - brafi
Cala Brafi
mooiste stranden in zuidoost Mallorca - cala bertan
Cala Bertán

Zijn dit echt de allermooiste playas in het zuidoosten van Mallorca?

En Calo des Moró dan? Toegegeven. Calo des Moró is misschien wel het allermooiste strand in het zuidoosten van Mallorca. Alleen… Zo. Ontzettend. Druk. In de zomer loop je hier letterlijk in de file én is er op het strand geen vierkante centimeter vrij. Dus tenzij je een hele vroege vogel bent, raad ik aan om hem over te slaan. Bezoek je Mallorca in het laagseizoen? Pak je kans om deze fotogenieke baai te bezoeken. En wandel meteen even door naar Cala S’Almunia.

Ken jij nog een ander subliem strand in het zuidoosten Mallorca? Let me know!

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *