Search here...
TOP
Blog Mallorca

Onontdekte plekjes op Mallorca: 4x insiders tips

Op zoek naar de mooiste onontdekte plekjes op Mallorca? Zelfs als je al een keer op Mallorca bent geweest blijven er nog genoeg nieuwe spots te zien. Er is zoveel te ontdekken!

Onontdekte plekjes op Mallorca: 4x insiders tips

Calo des Moro, Palma en het treintje van Soller. Hartstikke leuk, maar Mallorca heeft meer te bieden dan deze klassieke bezienswaardigheden (die in het hoogseizoen worden overspoeld met toeristen). Gelukkig zijn er buiten de gebaande paden genoeg onontdekte plekjes op Mallorca.

In deze blog geef ik je 4x insiders tips:

1. Het kasteel van Alaró en restaurant Es Verger

Het schattige dorpje Alaró ligt aan de voet van de Tramuntana. Om bij restaurant Es Verger te komen rijd je over een steil, kronkelweggetje omhoog – alleen geschikt voor dappere dodo’s zónder hoogtevrees! Een alternatief is om vanaf Alaró te wandelen.

Het kasteel van Alaró
Castillo de Alaró

Eenmaal boven word je beloond met een fenomenaal uitzicht en een authentiek Mallorcaans restaurant. Op het (betaalbare) menu vind je veel traditionele gerechten zoals lam en slakken, maar er zijn ook vega opties zoals de tumbet.

Vóórdat je hier gaat smullen, kan een wandeling niet ontbreken. In ongeveer 3 kwartier loop je naar het naar kasteel van Alaró, met een bar en een herberg is (fun fact: de voorraden hiervoor worden met een ezeltje gebracht). Wat een mooie plek! Loop vooral ook even naar achter door voor een indrukwekkend uitzicht over de toppen van het Tramuntana gebergte.

mooiste onontdekte plekjes op Mallorca restaurant es verger
Uitzicht op restaurant Es Verger
mooiste onontdekte plekjes op Mallorca es verger
Restaurant Es Veger

2. Klooster en uitzichtpunt Sant Salvador

Naast het dorp Felantitx vind je ‘Santuari de Sant Salvador’, een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Mallorca. Je kunt de 500m hoge berg oprijden via vele haarspelbochten, maar het leukste is toch wel om naar boven te lopen. Parkeren kan hier. Voor wandelaars is er een apart pad, waarover je grotendeels door het bos loopt.

Op de top heb je bij het kruis een fantastisch 360 graden uitzicht over Mallorca. Je kunt het klooster bezoeken (gooi vooral een muntje in de automaat voor een ‘onvergetelijke’ lichtshow) en wat drinken op het terras. Ga voor een healthy sandwich en een vers sapje naar Café Candela in Felantitx.   

mooiste onontdekte plekjes op Mallorca san salvador
Hugo en ik bij het kruis van San Salvador
Klooster van San Salvador

3. Rommelmarkt van Consell

Er is iedere dag wel ergens een markt te vinden op Mallorca. De locals zijn er gek op! Op de reguliere markten vind je vaak van alles; eten, kleding, keramiek, sieraden, souvenirs en meer. Zo zijn de markten van Sineu (op woensdag) en van Santanyi (op zaterdag) niet geheel ‘onontdekt, maar erg leuk om te bezoeken. De meeste markten duren tot een uur af 14.00 (Spaanse lunchtijd).

Ben je gek op antiek en vintage? Bezoek dan de lokale rommelmarkt ‘El Rastrillo de Consell’. Struinen maar! Neem daarna nog even een kijkje bij de bijzondere expositie van glaskunstenaar Pere y Gabi Ignasi

Rommelmarkt van Consell
Uitzicht vanaf Emita de Betlem op de baai van Alcudia

4. Son Serre de Marina: wandelroute naar ‘Ermita de Betlem’ en Moomba Beach Café

Son Serre de Marina ligt in het meest onbevolkte gedeelte van Mallorca. Een prachtige wandeling maak je naar de ‘Ermita de Betlem’. De wandelroute is goed aangegeven duurt een klein uur over kleine rotspaadjes, met mooi uitzicht. Parkeer en start de route hier.

Bezoek hierna het strand van Son Serra de Marina om een duik in zee te nemen met de schilderachtige bergen op de achtergrond. Eet of drink wat bij het laidback Moomba Beach Café om de dag compleet te maken.

5. S’Estanyol en paella bij es Mollet

Grote kans dat de  meeste mensen die hier in de buurt komen een bezoekje brengen aan het mooie Es Trenc. Toch is het kleine S’Estanyol zeker een bezoekje waard; een toegankelijke en lokale gem! Meestal parkeer je hier wél vrij dicht bij zee. Loop langs de kust naar rechts (kijkend naar zee) en laat je verrassen door fotogenieke vissershuisjes en met helderblauw water. Lunch met een traditionele paella bij Es Mollet (wel even reserveren). Yummie!

Hiken bij S’Estanyol
mooiste onontdekte plekjes op Mallorca paella
Olé paella

Klik hier om meer te lezen over een andere Mallorca tip: Wandeltocht Puig Tomir (LLuc).

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *