Search here...
TOP
Blog Persoonlijk

Een nieuw avontuur: Welkom op mijn blog

Verlang jij naar een vrij en avontuurlijk leven? I do. Op mijn 18e vertrok ik op een grote reis naar Midden-Amerika (met ‘Spaans leren’ als excuus). Ik werkte voor een reisbureau in Costa Rica en studeerde een tijdje in Granada, Spanje. Later was ik vrijwilliger bij een ecologisch centrum op Ibiza en begon ik een zeilbotenverhuurbedrijf terwijl ik op een zeilboot woonde. Mijn laatste project? Het bouwen van een eco-huisje op Mallorca.

Wat ik hiervan leer? Gek genoeg, dat je juist niet altijd liftend door Mexico (sorry mam) hoeft te gaan om avontuur op te zoeken. Vrijheid is, meer dan alles, een state of mind. Dat is waar mijn reis de laatste jaren vooral naartoe is gegaan (komt dat even mooi uit gezien de huidige situatie in de wereld). Want daar binnen… Daar gebeurt het.

Zo was deze blog er nooit gekomen als het aan bepaalde stemmetjes in mijn hoofd lag. Die stemmetjes vertellen dat ‘bloggen achterhaald is’, ‘anderen beter zijn dan ik’ en ‘wat heb ik nou te vertellen’. Herkenbaar?

Omdat ik deze stemmetjes steeds beter leer herkennen, gebeurt er iets interessants. Ik neem ze minder serieus. En die reis, is het allergrootste avontuur. Onderweg naar binnen vind ik, behalve stemmetjes, namelijk ook dromen. Dromen naar nieuwe wegen en onbekende paden. Of simpelweg een keer iets nieuws proberen. En zie hier: deze blog.

Wat je kunt verwachten? Verhalen over mijn leven verdeeld over Spanje en Nederland, hersenspinsels over mindset (you are warned), het bouwen van een duurzaam huisje op Mallorca en ik ga in gesprek met ecowarriors en vrijheidszoekers. Maar wees niet verrast als ik ineens een ander pad in sla. Anders is het geen avontuur meer natuurlijk.

Goede reis!

»

10 COMMENTS

 • C.kooyman

  Leuk Lot…. nu moet ik als 55 plus nog bedenken hoe ik eraan denk om dit af en toe te lezen..zijn daar tips voor?:) Ben ook al niet zo goed in Instagram…vandaag blij..spring in Nederland

  • Marlot Cathalina
   AUTHOR

   Dankje Corine! Mijn moeder vroeg precies hetzelfde haha, ik ga ermee aan de slag. Wordt vervolgd en geniet van de warmere temperaturen. Liefs

 • Dorus

  Super Marlot 🙏🏻 Je schrijft echt mooi en over wat er toe doet 💚 Mas por favor!!

  • Marlot Cathalina
   AUTHOR

   Dankjewel Dorus! Pronto to be continued

  • Anna

   Wat heerlijk om te lezen Marlot. Wat een talent om zo te kunnen schrijven! Ik ben al geïnspireerd en verheug me je avontuur te volgen 😍 en wat mooie beschrijving van ‚vrijheid‘ 💜

   • Marlot Cathalina
    AUTHOR

    Ahh wat leuk om je hier te zien en wat een lieve reactie, dankjewel!!

 • Eva

  Ha lieve schrijfster! Ik herken dit zo goed. Ondanks die irritante stemmetjes ben ik een aantal jaren geleden ook begonnen met een blog en je zult zien hoe je ervan gaat houden. En bloggen en schrijven past zo goed bij jou! Mooi dat je schrijft dat vrijheid vooral een state of mind is en dat het binnenin gebeurt. Goede reminder dit; vooral in deze lastige tijden! Kan niet wachten op je verhalen! Enjoy the process! XX

  • Marlot Cathalina
   AUTHOR

   Bedankt voor je lieve en motiverende woorden! Ik weet ook nog niet precies hoe en wat, maarrr it’s all about the journey! Tot snel XX

 • Julie

  Wauw! Goed bezig Marlot. Voor mij vooral heel inspirerend en knap om te zien hoe jij los van de geeikte paden durft te gaan. Wij zetten babystapjes op dit vlak, dus elke inspiratie kan ons helpen om te leren en groeien! Lieve groetjes vanuit België

  • Marlot Cathalina
   AUTHOR

   Hoi Julie,
   Bedankt voor je lieve bericht, super leuk om te horen dat je er inspiratie uithaalt. Uiteindelijk is ‘groot’ of ‘klein’ voor iedereen anders en dus eigenlijk maar relatief. Iedereen heeft zo zijn eigen pad en dat vind ik zo mooi! Veel liefs voor jullie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *