Search here...
TOP
Mallorca

Authentieke boot huren op Mallorca met schipper

Boot huren met schipper op Mallorca 3s

Een boot huren op Mallorca met schipper? Yes please! Ik verklap je graag mijn beste insiders tip voor een boottocht in Zuid-Oost Mallorca. Ontdek de fijne kustlijn van Es Trenc of Es Carbó met een authentieke vissersboot en zwem in het helderblauwe water.

Boot huren op Mallorca met schipper

Een boottocht op Mallorca is een onvergetelijke ervaring. Geniet van het uitzicht, de wind in je haren en het samenzijn met vrienden of familie.

Het mooie aan varen vind ik het gevoel dat je écht even helemaal weg bent. Geen mensenmassa’s… maar een lege horizon en het geluid van de golven. Héérlijk! The best part? Helemaal onbevooroordeeld ben ik niet, maar je doet dit in gezelschap van de allerleukste schipper, namelijk mijn vriend Hugo. 😉

Boottocht vanaf Colonia de Sant Jordi (Zuid Mallorca)

  • Authentieke Mallorcaanse vissersboot ‘llaut’
  • Halve dagtocht
  • Ochtend- of avondtour ( 8.00u – 12.00u of 17.00u – 21.00u)
  • Max 8 – 10 personen aan boord
  • Vertrek: Colonia de Sant Jordi (in het zuiden van Mallorca)


Verken het Zuiden van Mallorca, zoals Es Trenc, El Faro de ses Salines, Es Caragol en/of Playa es Carbó (de exacte vaarroute is afhankelijk van het weer). Anker in helder blauw water en zwem naar het strand of relax aan boord.

De tocht is inclusief drankjes en snacks. Stuur voor meer informatie en tarieven een WhatsApp naar Marlot (me!): 00 34 694440030.

Varen met een Llaut: een authentieke Mallorcaanse vissersboot uit 1936

Wat is een llaut? Een llaut is een traditionele boot uit de Balearen, waaronder Mallorca. Llauts hebben een lange geschiedenis en werden oorspronkelijk als vissersboot gebruikt. Ze zijn meestal gemaakt van hout en hebben een authentieke charme en een vintage vibe.

Zo ook Maria Teresa. Gebouwd in 1936 (!) is ze zeker niet de jongste, maar ze straalt als nooit tevoren. Maria Teresa heeft een open dek, waardoor er genoeg ruimte is om te relaxen. Zelfs tot 8 à 10 personen (8 volwassenen, 10 als er kinderen meegaan). Ook fijn: Dankzij het gespannen zeil is er voldoende schaduw aan boord.

Over de crew: Hoe het allemaal begon

Als je Hugo en mij kent, zou je weten dat varen een grote rol speelt in ons leven. Zo woonde en werkte we 5 jaar lang samen op een zeilboot rond Ibiza en Formentera. In 2020 gooiden we het roer om en kwamen we naar Mallorca. We richtten ons op het huis, de kippen en de moestuin. Tot het weer begon te kriebelen… Dit jaar keren we terug naar zee om te doen wat we het liefste doen: het organiseren van boottochten. Yay!

Wat kost een boot huren op Mallorca?

Klinkt een boottour met een authentieke vissersboot als dé droomactiviteit voor jouw vakantie op Mallorca?

Stuur me gerust een WhatsApp voor beschikbaarheid en tarieven. Ik probeer zo snel mogelijk te antwoorden. Wie weet vaar je binnenkort wel met ons mee!

Contact Marlot: 0034 694440030 (WhatsApp only)


Boot huren op Mallorca met schipper maria teresa

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *